Οι υπεύθυνοι οικονομικών του Πανεπιστημίου του Harvard στη Βοστόνη κοπιάζουν να διαχειριστούν τα κόστη του ιδρύματος καθώς και να βρουν καινοτόμες πηγές εσόδων μιας και το έλλειμμα του ιδρύματος άγγιξε τα 34 εκατ. δολάρια στο τελευταίο οικονομικό έτος (από 7,9 εκατ. δολάρια το προηγούμενο έτος).

Μία πρόσφατη οικονομική έκθεση παρατηρεί ότι τα έσοδα του ιδρύματος αυξήθηκαν κατά 5% σε συνολικά 4,2 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω της κατανομής του δυσθεώρητου αποθεματικού 32,7 δισ. δολαρίων του ιδρύματος. Τα έσοδα, επίσης, ενισχύθηκαν από μία αύξηση των δωρεών κατά 17%, από 289 σε 339 εκατ. δολάρια. Τα λειτουργικά έξοδα του παλαιότερου ακαδημαϊκού ιδρύματος αυξήθηκαν κατά 6% σε 4,2 δισ. δολάρια, με τους μισθούς και άλλες παροχές να αποτελούν τα μισά από αυτά.

Η έκθεση σημειώνει ότι το έλλειμμα του ιδρύματος είναι λίγο λιγότερο από το 1% (!) των συνολικών εσόδων του ιδρύματος, επομένως, αν και σημαντικό, είναι διαχειρίσιμο. Ωστόσο, για ένα ίδρυμα του μεγέθους του Harvard, η πορεία της διεθνούς οικονομίας και τα οικονομικά της Washington παίζουν μεγάλο ρόλο (και δεν βοηθά κανένα από τα δύο).

Πηγή: Huffington Post

Αρθρογράφος

διαδικτυακή κοινότητα φοιτητών ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ