Τώρα που τελειώσανε οι εγγραφές να καλωσορίσουμε και εμείς τους νέους μας συμφοιτητές!

Πριν απ οτιδήποτε άλλο να σας πούμε ότι μπορείτε να βρείτε λύσεις σε πολλές σας απορίες όπως πάσο, σίτιση, στέγαση, ηλεκτρονική γραμματεία, e-class στον παρακάτω κατατοπιστικό οδηγό που έχει φτιάξει η σχολή:

protoeteis_homepage_v1

Ελπίζοντας ότι σαν έχουν λυθεί κάποιες απορίες ας συστηθούμε! Είμαστε το opanotes.gr, η online κοινότητα των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ. Η ιστοσελίδα μας χωρίζεται σε τρία μέρη. Το περιοδικό, όπου υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την ΑΣΟΕΕ και όχι μόνο. Το Αρχείο Σημειώσεων όπου μπορείτε να βρείτε σημειώσεις και παλιά θέματα που τα μέλη της κοινότητας έχουν ανεβάσει  και το phorum όπου γίνονται συζητήσεις πάνω σε μαθήματα και όχι μόνο. Κάντε like στην σελίδα μας για να μένετε ενήμεροι.

Υπάρχει και άλλη μια online κοινότητα ειδικά για τους φοιτητές της Πληροφορικής το Venus όπου αντίστοιχα διαθέτει phorum και αρχείο σημειώσεων και στο οποίο σας παραπέμπουμε και εμείς για υλικό.

Μιλώντας για τις πρώτες σας μέρες να σας πούμε ότι το βασικό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι σχολείο. Κανείς δεν θα σου πει διάβασε ή κάνε εργασία ή έλα στο μάθημα. Σου προσφέρεται κάποια γνώση και είναι στο δικό σου χέρι τι θα πάρεις, πότε θα το πάρεις, πως θα το πάρεις. Μην αγχώνεστε για τίποτα. Έχετε όλο τον χρόνο μπροστά σας να προσαρμοστείτε.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα e-gramateia και e-class θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Μη τα πιέζεται όμως τώρα όλοι μαζί. Υπάρχει χρόνος όπως υπάρχει χρόνος για τις δηλώσεις μαθημάτων και συγγραμμάτων.

Για την ενημέρωση σας εκτός από το opanotes ( :p ) πολύ χρήσιμη είναι η ιστοσελίδα της σχολής , του τμήματος του καθενός αλλά και τα group στο facebook. Υπάρχουν δύο γενικά το ASOEE και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπάρχουν και για τη χρονιά σας καθώς και για τα τμήματα της χρονιάς σας (MKT,ΔΕΟΣ,ΛΟ-ΧΡΗ,Οικονομικό,ΔΕΤ).

Επίσης να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην σχολή πέρα των μαθημάτων όπως θέατρο, κινηματογράφος , αθλήματα (στον Πανελλήνιο), ξένες γλώσσες (Φοιτητική Λέσχη), ελεύθερο λογισμικό, ρητορικός όμιλος και πολλά άλλα.

Τέλος τα μαθήματα ξεκινάνε την Δευτέρα 6/10 και μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα από εδώ, ενώ – ακόμα πιο χρήσιμο – να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα με τα μαθήματα που παρακολουθείτε στο Schedule Master Aueb ή να κατεβάστε την αντίστοιχη εφαρμογή Academic Schedule σε iphone και android από εδώ.

Αυτά τα πολλά από εμάς!! Καλώς ήρθατε! Καλή μόρφωση αλλά και καλή φοιτητική ζωή!

Αρθρογράφος

διαδικτυακή κοινότητα φοιτητών ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ