Μετά τις πρυτανικές εκλογές που έγιναν την Τρίτη 10/11 νέος πρύτανης εκλέχτηκε χωρίς να υπάρχει άλλος υποψήφιος ο Μανώλης Γιακουμάκης, καθηγητής στο τμήμα πληροφορικής της σχολής και μέχρι πρότινος αντιπρύτανης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της σχολής:

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Εκλογή Ανάδειξης Πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νέος Πρύτανης για την επόμενη τετραετία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκλέχτηκε ο Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10/11/2015 ο κος Γιακουμάκης έλαβε 122 ψήφους επί συνόλου 152 ψηφισάντων και εκλέγεται Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

Ακολουθεί το βιογραφικό του κ.Γιακουμάκη:

Ο κ. Γιακουμάκης είναι καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1990 –  ) και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2011 – ) του Πανεπιστημίου.

Έχει διδάξει τα μαθήματα της Τεχνολογίας Λογισμικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και τα μαθήματα Γλωσσών Προγραμματισμού και Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους με κριτές, μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα: Τεχνολογίας Λογισμικού, Βιοϊατρικών Εφαρμογών, Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Πολιτικές Επικοινωνιών.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, έχει θητεύσει σε υψηλές διοικητικές θέσεις, όπως, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (2000-2005), Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (1998-2000), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΣΥΠ ΑΕ (1995-1997), Προϊστάμενος Τομέα Πληροφορικής της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) (1988-1990).

Αρθρογράφος

διαδικτυακή κοινότητα φοιτητών ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ