Κλειστό θα παραμείνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) την Πέμπτη 12/11 στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας.

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφορά οι εργαζόμενοι τους θα συμμετέχουν στην απεργία και κλειστές θα παραμείνουν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό ενώ θα λειτουργεί η γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) και το τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00. Τα λεωφορεία θα λειτουργούν από τις 9:00 έως τις 21:00.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν στην πλ.Κλαυθμώνος στις 11:00 από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, στην πλ.Ομονοίας στις 10:00 από το ΠΑΜΕ και έξω από το αρχαιολογικό μουσείο στην Πατησίων από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους Φοιτητικούς Συλλόγους στις 11:00.

Στην απεργία μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (ΑΔΕΔΥ), στα ΕΛΤΑ, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα (ΓΣΕΕ), στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), οι γιατροί (ΕΙΝΑΠ) με τα νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί (ΠΦΣ) , μηχανικοί (ΣΜΤ), δάσκαλοι και καθηγητές σε δημόσια σχολεία (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) και ιδιωτικά σχολεία (ΟΙΕΛΕ), στην εστίαση (ΣΣΜ), στο delivery (ΣΒΕΟΔ), στον χώρο του βιβλίου (ΣΒΧΑ), στον τουρισμό, στο εμπόριο, στα καράβια και λιμάνια (ΠΝΟ) και στα αεροπλάνα (ΟΣΥΠΑ) με πολλές πτήσεις κυρίως εσωτερικού να ακυρώνονται κ.α.

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ συγκέντρωσε 216 άτομα, λιγότερα από την απαιτούμενη απαρτία των 300 ατόμων και έτσι δεν υπήρξε απόφαση συμμετοχής στην απεργία. Με ανακοίνωσεις τους η ΡΑΣ-ΕΑΑΚ και η ΑΡΕΝΑ καλούν τους φοιτητές να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από το αρχαιολογικό μουσείο.

[με πληροφορίες από alfavita.gr και apergia.gr]

Αρθρογράφος

διαδικτυακή κοινότητα φοιτητών ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ