Τις τελευταίες ημέρες στα αμφιθέατρα της σχολής μας, έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για την επανακατοχύρωση της πτυχιακής εξεταστικής. Φοιτητές/τριες από ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ και ΛΟΧΡΗ διεξήγαγαν τμηματικές συνελεύσεις και συζήτησαν μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα της εμβόλιμης εξεταστικής για τους επί πτυχίω. Κινητοποιήθηκαν μάλιστα και στους προέδρους των τμημάτων τους !

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

Η εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές (aka. πτυχιακή εξεταστική) είναι η εξεταστική (μικρής περιόδου) που δίνουν οι φοιτητές/τριες από το 8ο εξάμηνο και πάνω μετά το τέλος των εξεταστικών χειμερινού και εαρινού εξαμήνου, για να τελειώσουν πιο γρήγορα τις σπουδές τους. Η πτυχιακή εξεταστική μετά από πανελλαδική προσπάθεια των φοιτητών/τριών τα τελευταία χρόνια διεξαγόταν σε όλες τις σχολές. Ωστόσο, πριν 1.5 χρόνο το Υπ. Παιδείας έδωσε το δικαίωμα σε κάθε σχολή και συγκεκριμένα σε κάθε τμήμα μέσα από την συνέλευση των καθηγητών (aka. Γενική Συνέλευση Τμήματος) να αποφασίζει για την διεξαγωγή ή όχι της εξεταστικής αυτής. Στη σχολή μας καταργήθηκε σε όλα τα τμήματα (πλην του ΔΕΤ που καθυστέρησε την κατάργησή της ένα εξάμηνο).

Επίσης, φοιτητές/τριες από την Πληροφορική σε συνέχεια μιας περσινής κίνησής τους με τμηματική συνέλευση για μεταξύ άλλων και την πτυχιακή εξεταστική, καλούν εκ νέου τμηματική συνέλευση τη Δευτέρα 18/3, 15:00 στο αμφ. Αντωνιάδου για να συζητήσουν γύρω από το θέμα και τις κινήσεις που θα κάνουν. Μπορείτε μάλιστα να δείτε το κείμενό τους στο forum venus εδώ  και το event που έχουν φτιάξει εδώ.

Τέλος καλείται ΚΑΙ Γενική Συνέλευση από πολιτικές δυνάμεις και φοιτητές/τριες για όλους τους φοιτητές της σχολής την Τετάρτη 20/3, 13:00 στο αμφιθέατρο Α (και event που έχουν φτιάξει εδώ)

Μένει να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες ! Εμείς από την πλευρά μας θα ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν !

 

Αρθρογράφος

External Auditor FTW