Μετά από μαζική προσπάθεια γενικής συνέλευσης με 250 φοιτητές/τριες ΑΣΟΕΕ, (που για λίγο δεν έφτασε τον απαιτούμενο αριθμό της απαρτίας) αλλά με πολύ αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, καλείται νέα γενική συνέλευση την Τετάρτη 16/10, 13:00 στο αμφιθέατρο Α.

Ανοίγουν ταυτόχρονα πάρα πολλά ζητήματα τόσο εντός ΑΣΟΕΕ, όσο και γενικότερα εκπαιδευτικά τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε το σώμα των φοιτητών της προηγούμενης Γ.Σ.

Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες ότι την ώρα της Γ.Σ. στο προαύλιο της σχολής υπήρχαν αστυνομικοί με πολιτικά που παρακολουθούσαν το όλο κλίμα στη σχολή.

Επίσης, την Παρασκευή έγινε μεγάλη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα νέα εκπαιδευτικά μέτρα με την αστυνομία να κάνει εκτενή χρήση χημικών και χειροβομβ. κρότου – λάμψης με φοιτητές να καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα στη σχολή μας με αφορμή επιχείρηση της αστυνομίας σε απέναντι κτήριο, έγινε εκτενής χρήση χημικών και κρότου-λάμψης και μέσα στη σχολή μας με αποτέλεσμα να υπάρξει αποπνικτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ. Φοιτητές κατήγγειλαν ότι όταν εκκενώθηκε η σχολή η αστυνομία δίχως λόγο έκανε έρευνες στις τσάντες και τα πράγματα πολλών φοιτητών!

Σίγουρα τα παραπάνω θα συζητηθούν εκτενώς την Τετάρτη.

Δελτίο Τύπου


Την Πέμπτη 10/10 έγινε η πρώτη μαζική και μαχητική απόπειρα Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ για τη νέα χρονιά, με τη συμμετοχή 250 συμφοιτητών μας. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα βλέπουμε με αισιοδοξία την ανασυγκρότηση του Φοιτητικού μας Συλλόγου.

Η συζήτηση που έγινε αφορούσε ζητήματα της φοιτητικής μας καθημερινότητας.

Συγκεκριμένα, συζητήσαμε:

  • Το νέο οδηγό σπουδών του τμήματος Πληροφορικής που περιλαμβάνει αλυσίδες σε 45 μαθήματα και μείωση του ορίου δήλωσης μαθημάτων ανά εξάμηνο
  • Το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προβλέπει τις διαγραφές των φοιτητών που ξεπερνούν τα ν+2 έτη φοίτησης
  • Την επικείμενη εξίσωση του τίτλου σπουδών ιδιωτικών κολλεγίων με τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων
  • Ζητήματα φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, αίθουσες διδασκαλίας)
  • Την κατάργηση του Ασύλου και πώς αυτό επηρεάζει τη σχολή μας. Έγινε, επιπλέον, ενημερωτική τοποθέτηση και από το φορέα απεξάρτησης και επανένταξης«18 ΑΝΩ» για το θέμα της τοξικοεξάρτησης συγκεκριμένα γύρω από τη σχολή και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, αποφασίσαμε  κινητοποίηση στην Πρυτανεία για τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών της Πληροφορικής, τη Δευτέρα 14/10, στις 13.00.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου, την Τετάρτη 16/10, στις 13.00 στο αμφιθέατρο Α, με σκοπό να λάβει και να επικυρώσει τις αποφάσεις της  κόντρα στον εκφυλισμό που επικρατεί στο σύλλογό μας.

Event Γενικής Συνέλευσης στο Facebook

Καταγγελίες φοιτητών

Αρθρογράφος

External Auditor FTW