Δελτίο Τύπου Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας»

 Τετάρτη 23/10/2019

 Την Τετάρτη 23/10/2019 ο φοιτητικός σύλλογος ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» πήρε αγωνιστική απόφαση σε νέα, μαζικότερη γενική συνέλευση. Στηρίχθηκε το ενωτικό αγωνιστικό πλαίσιο και υπερψηφίστηκε σειρά ψηφισμάτων. Όλο το προηγούμενο διάστημα είδαμε την προσπάθεια της πρυτανείας να υπονομεύσει τις συλλογικές διαδικασίες μας. Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωσή της κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κατάληψης μη αναγνωρίζοντας τις αποφάσεις του Φ.Σ. τον οποίον και κατονόμασε ως «ομάδα φοιτητών»! Σε συνέχεια της στάσης της αυτής δεν ακύρωσε τα μαθήματα την ώρα της γενικής συνέλευσης ώστε να μπορούν όλοι/ες να συμμετάσχουν (όπως και είχε αποφασίσει ο σύλλογος). Παρόλο αυτό το κλίμα στη γενική συνέλευση συμμετείχαμε πάνω από 300 άτομα, σε μια μαζική και υγιή διαδικασία με πληθώρα τοποθετήσεων και απόψεων. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κατεύθυνση της πρυτανείας, η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ (που στα χέρια της έχει τη σφραγίδα του συλλόγου) αρνήθηκε να σφραγίσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης παραγνωρίζοντας το δικαίωμα μας να συνεδριάζουμε και να αποφασίζουμε μέσα από τις συλλογικές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μας.

Καλούμε τους φοιτητές/τριες της ΑΣΟΕΕ να υπερασπιστούμε και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του συλλόγου μας.

Ο Φ.Σ ΑΣΟΕΕ με την απόφασή του τάσσεται ενάντια στα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης, για την εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος της ΑΣΟΕΕ τάχθηκε κατά της κατάργησης του ασύλου και της όλης επικοινωνιακής προπαγάνδας που πραγματοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ τα οποία επιχείρησαν να ταυτίσουν το ναρκεμπόριο με το άσυλο. Την ίδια στιγμή ο σύλλογος αποφάσισε την κατάληψη της σχολής την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που εξισώνει τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων και άρα προσπαθεί να περάσει την κατάργηση του Άρθρου 16 από την πίσω πόρτα. Πήρε σαφή θέση κατά της διαγραφής των φοιτητών/τριών και της εντατικοποίησης των προγραμμάτων σπουδών καθώς και αυθαιρετικών συμπεριφορών καθηγητών και τμημάτων που εκφράζονται με μαζικά κοψίματα και απειλές σε μαθήματα ακόμη και πειθαρχικά σε φοιτητές προς παραδειγματισμό. Την Πέμπτη 17/10 πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη κατάληψη της σχολής και η συμμετοχή του συλλόγου στη μαζική διαδήλωση των δεκάδων φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας και στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων αμέσως μετά. Η μονοήμερη Κατάληψη της σχολής μας, ολοκληρώθηκε με μαζικότητα και επιτυχία, προφανώς δίχως καμία ζημιά στο κτήριο όπως πολλοί θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά εναντίον τέτοιων μορφών πάλης και διεκδίκησης. Είναι σημαντικό βέβαια να μαζικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο όλες τις διαδικασίες του φοιτητικού μας συλλόγου καθώς και να υλοποιήσουμε μαζικότερα τις αποφάσεις μας.

Τις επόμενες μέρες προχωράμε στις εξής δράσεις:

  • Συμμετοχή στη διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 24/10 για την εξίσωση των πτυχίων μας με τα κολλέγια, 12:00 στα Προπύλαια και μονοήμερη κατάληψη της σχολής. Προσυγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ στις 11:30.Συμμετοχή στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων αμέσως μετά καθώς και στις απογευματινές κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία κόντρα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο μάθημα των Υπολογιστικών Μαθηματικών του τμήματος Πληροφορικής για τη συμπεριφορά του καθηγητή Π. Βασσάλου και τα μαζικά κοψίματα Τρίτη 29/10, 9:00 αμφ.Β
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην κοσμητεία των τμημάτων Πληροφορικής – Στατιστικής Τρίτη 29/10 για το ζήτημα των πειθαρχικών προς παραδειγματισμό.
  • Κατάληψη της Πρυτανείας την Τετάρτη 30/10 για τη στάση της απέναντι στον Φ.Σ. και τις αποφάσεις του.
  • Προετοιμασία και συμμετοχή στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Πέμπτη 31/10 και κατάληψη της σχολής στις 31/10 και 1/11.
  • Άμεση επανακατοχύρωση της πτυχιακής εξεταστικής.
  • Δημοσιοποίηση της ημερομηνίας, τοποθεσίας και αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, τμημάτων και συγκλήτων.
  • Καμία εντατικοποίηση στα προγράμματα σπουδών.
  • Παρέμβαση-κινητοποίηση του συλλόγου σε όλες τις Γ.Σ.Τ. και συγκλήτους το επόμενο διάστημα για την διασφάλιση των 3 παραπάνω αποφάσεων.
  • Ακύρωση όλων των μαθημάτων τις ώρες διεξαγωγής των επόμενων Γενικών Συνελεύσεων.
  • Νέα γενική συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου Τετάρτη 6/11, 13:00 στο αμφιθέατρο Α.

Το τελικό πλαίσιο που ψηφίστηκε:

Και τα ψηφίσματα που ψηφίστηκαν:

Αρθρογράφος

External Auditor FTW