**Η σχολή τη Δευτέρα 21/10 θα λειτουργήσει κανονικά !**

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΟΕΕ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ»

Παρασκευή 18/10/2019
Την Τετάρτη 16/10/2019 ο Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ πήρε αγωνιστική απόφαση από Γενική Συνέλευση έπειτα από 5 χρόνια. Μετά από μαζική και υγιή διαδικασία το σώμα στήριξε το Ενωτικό Αγωνιστικό Πλαίσιο και υπερψήφισε σειρά ψηφισμάτων. Ο Φ.Σ ΑΣΟΕΕ με την απόφασή του τάσσεται ενάντια στα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης, για την εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος της ΑΣΟΕΕ τάχθηκε κατά της κατάργησης του ασύλου και της όλης επικοινωνιακής προπαγάνδας που πραγματοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ τα οποία επιχείρησαν να ταυτίσουν το ναρκεμπόριο με το άσυλο. Την ίδια στιγμή ο σύλλογος αποφάσισε την κατάληψη της σχολής την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που εξισώνει τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων και άρα προσπαθεί να περάσει την κατάργηση του Άρθρου 16 από την πίσω πόρτα. Επίσης πήρε σαφή θέση κατά της διαγραφής των φοιτητών/τριών και της εντατικοποίησης των προγραμμάτων σπουδών. Την Πέμπτη 17/10 πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη κατάληψη της σχολής και η συμμετοχή του συλλόγου στη μαζική διαδήλωση των δεκάδων φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας και στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων αμέσως μετά. Η πρυτανεία επέλεξε παρότι ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του συλλόγου αμέσως μετά τη λήξη της συνέλευσης να βγάλει ανακοίνωση την επόμενη μέρα το πρωί αφήνοντας σε άγνοια τους χιλιάδες φοιτητές – εργαζόμενους – διδάσκοντες της ΑΣΟΕΕ. Παράλληλα, με την εξευτελιστική ανακοίνωση της ότι ο χώρος της σχολής τελεί υπό κατάληψη από «ομάδα που δηλώνει ότι εκπροσωπεί τον Σύλλογο Φοιτητών ΑΣΟΕΕ», ενώ της είχε μεταφερθεί η σφραγισμένη απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου επιχείρησε να στήσει επικοινωνιακό παιχνίδι για να υπονομεύσει την κυριότερη αμεσοδημοκρατική διαδικασία του συλλόγου την Γενική Συνέλευση. Καταγγέλλουμε την στάση αυτή της Πρυτανείας, που ως φαίνεται είναι μια λογική συνέχεια της στάσης της απέναντι στον Φ.Σ. που προσπαθεί να τον ευτελίσει στα μάτια των φοιτητών μη σεβόμενη τις διαδικασίες, τις αποφάσεις και τα αιτήματά του. Στάση που συμβαδίζει με την γενικότερη κατεύθυνση ποινικοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού και της ανάπτυξης πολίτικης δράσης μέσα στο πανεπιστήμιο. Αν και η εγκυρότητα της απόφασης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, είναι απαραίτητο να μαζικοποιήσουμε περεταίρω τις συλλογικές διαδικασίες ώστε οι αποφάσεις να αντιπροσωπεύουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι των φοιτητών. Η μονοήμερη Κατάληψη της σχολής μας, ολοκληρώθηκε με μαζικότητα και επιτυχία, προφανώς δίχως καμία ζημιά στο κτήριο όπως πολλοί θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά εναντίον τέτοιων μορφών πάλης και διεκδίκησης.
Σε συνέχεια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης:
• Ημέρα δράσης στην ΑΣΟΕΕ για την υπεράσπιση του ασύλου, με πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, την Παρασκευή 18/10.
• Συμμετοχή στην κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την εξίσωση των πτυχίων με αυτά των κολλεγίων και κατάληψη της σχολής.
• Προετοιμασία πανελλαδικής κινητοποίησης την Πέμπτη 31/10.
• Άμεση επανακατοχύρωση της πτυχιακής εξεταστικής.
• Δημοσιοποίηση της ημερομηνίας, τοποθεσίας και αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, τμημάτων και συγκλήτων.
• Καμία εντατικοποίηση στα προγράμματα σπουδών.
• Παρέμβαση-κινητοποίηση του συλλόγου σε όλες τις Γ.Σ.Τ. και συγκλήτους το επόμενο διάστημα για την διασφάλιση των 3 παραπάνω αποφάσεων.
• Ακύρωση όλων των μαθημάτων τις ώρες διεξαγωγής των επόμενων Γενικών Συνελεύσεων.
• ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10

Καλούμε σε νέα Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ» την επόμενη Τετάρτη 23/10/2019, ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο Α και ακύρωση των μαθημάτων τις ώρες 13:00 – 17:00.

Παρακάτω τα ψηφίσματα που ψηφίστηκαν και το τελικό πλαίσιο

Ψηφίσματα:

 

 

Τελικό Πλαίσιο:

Αρθρογράφος

External Auditor FTW