Στα άκρα οδηγείται πλέον η αντιπαράθεση του υπουργείου Παιδείας με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, αφού στην σημερινή γενική τους συνέλευση αποφάσισαν δυο 48ωρες απεργίες αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη 19/11.

Πιο αναλυτικά αποφασίστηκαν 2 επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, αλλά και να ζητηθεί η συμβολή στον αγώνα τους από τις Συγκλήτους του ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών αναστέλλοντας καθολικά την λειτουργία των πανεπιστημίων.

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος των διοικητικών βρίσκεται σε απεργιακό αγώνα εδώ 11 εβδομάδες, αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες, ενώ τη προηγούμενη βδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των υπαλλήλων, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει, σε όλους τους τόνους, ότι τα Πανεπιστήμια που είναι κλειστά θα ανοίξουν και το εξάμηνο θα σωθεί.

Πάντως, την ίδια στιγμή, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις των εκάστοτε γενικών συνελεύσεων, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

 

Αρθρογράφος

External Auditor FTW