«Αρνούμαστε να μπούμε στις αίθουσες υπό την εποπτεία των ΜΑΤ» δηλώνουν τα μέλη της Συγκλήτου – Συνέχιση της απεργίας από διοικητικούς ΕΚΠΑ και ΕΜΠ.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση ερμηνεύεται ως μέσο πίεσης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς λόγω των παραιτήσεων, τα τμήματα του Πανεπιστημίου δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν. Σε δηλώσεις του, ο πρύτανης κ. Πελεγρίνης ανέφερε ότι τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας αρνούνται να κάνουν μαθήματα κάτω από αστυνομική εποπτεία και έκανε λόγο για επιλήψιμες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας που οδήγησαν στο αδιέξοδο.

«Ζητήσαμε από τον κ. Πελεγρίνη να χρησιμοποιήσει τις παραιτήσεις μας αν και εφόσον το κρίνει, όπως το κρίνει. Αύριο δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΕΚΠΑ διότι με αστυνομία εμείς δεν κάνουμε μάθημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συγκλήτου, κ. Βαλσαμής Βαλσαμάκης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι: «Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως για να δώσει λύση στο πρόβλημα των πανεπιστημίων και φυσικά δεν αποδεχόμαστε την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων. Είναι απαραίτητοι αυτοί για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης δεν αποδεχόμαστε τη λίστα του ΑΣΕΠ η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη».

Στην ανακοίνωσή της, η Σύγκλητος αναφέρει ότι το διδακτικό προσωπικό αρνείται να μπει στις αίθουσες «υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων» και υπογραμμίζει ότι οι παραιτήσεις είναι αποτέλεσμα των «ηθικά και νομικά διάτρητων αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας που κατέστησαν αδύνατη την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Αρθρογράφος

διαδικτυακή κοινότητα φοιτητών ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ