Φέτος  διακόπηκαν και τελικά δεν ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στην σχολή μας που ήταν προγραμματισμένες για τις 7/5  ύστερα από μια σειρά γεγονότα. Χωρίς να λαμβάνουμε θέση δημοσιεύουμε αλφαβητικά τις ανακοινώσεις που βρήκαμε σχετικά με το θέμα:

 

Ανακοίνωση Α.Ρ.ΕΝ.Α για τα τις φοιτητικές εκλογές

Στις 7/5, μέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, βιώσαµε µια σειρά από σκηνικά βίας και τραµπουκισµών , που αµαύρωσαν την από χρόνια (µε ευθύνες της ΠΑΣΠ και της ∆ΑΠ) εκφυλισμένη διαδικασία, και είχαν σαν αποτέλεσμα την διακοπή της. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το μεσημέρι κατά τη 1, ομάδα εξωπανεπιστηµιακών µε κράνη εισχώρησε συντονισμένα σε πολλά αμφιθέατρα. Η επίθεσή τους αν και στόχευε στη διάλυση των εκλογών γενικά, φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο το μένος τους απέναντι στην φοιτητική παράταξη της Ν∆, τη ∆ΑΠ. Η ομάδα που επιτέθηκε τραµπούκισε ακόμα και όσους παρενέβαιναν για να την εμποδίσουν. Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η απώλεια της κάλπης της Ο∆Ε(1ου,2ου και 3ου έτους). Η διαδικασία γι’ αυτή την κάλπη σταμάτησε, καθώς η νοθεία ήταν πια βέβαιη. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε από τις παρατάξεις της ΚΕΦΕ (ΠΑΣΠ, ΠΚΣ) πλην της ∆ΑΠ να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές στα υπόλοιπα τμήματα και προτάθηκε να επαναληφθούν άλλη µέρα στην Ο∆Ε. Η ∆ΑΠ όμως εμπόδιζε τη διεξαγωγή τους, µε αποτέλεσμα τραµπουκισµούς και ξύλο από µέλη της ΠΑΣΠ. Η ∆ΑΠ αποχώρησε συντεταγμένα. Το απόγευμα και ενώ η διαδικασία των εκλογών είχε ξαναρχίσει (εκκρεμούσε το ερώτημα για το αν η θα κηρυχτεί άκυρη τελικά) κάηκαν 2 ακόμα κάλπες. Λίγο αργότερα(στις 7 παρά δέκα) ομάδα κρανιοφόρων µε ρόπαλα και λοστούς(εμφανώς διαφοροποιημένοι στην όψη και στον οπλισμό από την ομάδα που επιτέθηκε το πρωί) εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο και χτύπησαν µέλη της ΠΑΣΠ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για πληρωμένους μαφιόζους της ΟΝΝΕ∆. Προκάλεσαν χάος, τρέποντας τον εναπομείναντα κόσμο σε άτακτη φυγή. Φυσικά η ΠΑΣΠ θα χρησιμοποιήσει τα τελευταία γεγονότα για να συσπειρώσει τους φοιτητές που την ψηφίζουν κατηγορώντας την ∆ΑΠ και το αντίστροφο. Η ∆ΑΠ θα καυχιέται ότι αποχώρησε καταγγέλλοντας από µια φαιδρή εκλογική διαδικασία. Η ΠΑΣΠ θα συκοφαντήσει λέγοντας ότι όλοι και όχι µόνο εκείνη ήταν υπέρ της συνέχισης των εκλογών. Θα πουν ότι εμείς κοιτούσαμε σαν θεατές τα γεγονότα λες και ήμασταν αναγκασμένοι να παρέμβουμε στα μεταξύ τους σκηνικά βίας. Και οι δύο θα µας το παίξουν θύματα. Και οι δύο θα καταδικάσουν την βία. Την βία που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Κατόπιν όλων αυτών το σημαντικότερο είναι να αναρωτηθούμε αν και γιατί έπρεπε να υπερασπιστούμε την εκλογική διαδικασία. Από τη µια πλευρά έχουμε µια κάλπη που κυρίως αποτυπώνει τον αριθμό των πελατών που κατάφερε κάθε µια από τις μεγάλες παρατάξεις να φέρει. Πλέον, η διαδικασία αυτή έχει μετατραπεί από πολιτική διαμάχη σε πάλη μηχανισμών. Πρώτα η παράταξη χαµελαίων της ΠΑΣΠ ,όπου µε λογικές ανάθεσης, γραμματειακή υποστήριξη, φανατισμό των υποστηρικτών της, και τα περιβόητα τρένα καταφέρνει να κηρύσσεται πρώτη δύναμη και µε αυτοδυναμία μάλιστα (!). Αποκτά έτσι το δικαίωμα να κόβει και να ράβει στη σχολή και να τραµπουκίζει όποιον θέλει. Δεύτερη  η ∆ΑΠ, ο εκφραστής της κυβέρνησης μέσα στις σχολές, παρεμβαίνοντας όλη τη χρόνια µε το να εξασφαλίζει βραδινές εξόδους στους φοιτητές εδραιώνει τη θέση της στο πανεπιστήμιο στέλνοντας τους μπράβους της να απαντήσουν στις επιθέσεις της ΠΑΣΠ λίγες ώρες μετά την ακύρωση των εκλογών. Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτές οι δύο δυνάμεις µε τις πρακτικές τους κυρίως, αλλά η ∆ΑΠ και µε το πολιτικό της πλαίσιο, καθιστούν εύφορο έδαφος το πανεπιστήμιο για την εισαγωγή security. Τέτοια γεγονότα δίνουν αφορμή σε ορισμένους να επικαλούνται την «ασφάλεια του φοιτητή», την ίδια στιγμή που οι ίδιοι τον θέτουν σε κίνδυνο. Μια ματιά στα σπασμένα παράθυρα, τα διαλυμένα τραπεζάκια και τα αίματα στο πάτωμα αρκούν για να µας δείξουν ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί των φοιτητών, που άλλοτε µε αγγελικό πρόσωπο τον προσκαλούν να συνταχθεί μαζί τους, προχωρώντας ακόμα και σε µια μικρού επιπέδου μαστροπεία για να τον κερδίσουν. Πρακτικές τέτοιες μπορούν να λειτουργήσουν µόνο υπέρ της κυβέρνησης και της αντίστοιχης φοιτητικής παράταξης και να ριζώσουν την καταπίεση και την καταστολή μέσα στις σχολές.

Και είναι απάντηση σ’ αυτό το κακοστημένο θέατρο το κάψιμο της κάλπης; Όχι βέβαια…

Τέτοιου τύπου κινήσεις αποτελούν τραµπούκικη πρακτική και όχι ουσιαστική πολιτική πράξη. Αυτό γιατί η κάλπη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το ουσιαστικό πρόβλημα, είναι η συνείδηση που έχει καλλιεργηθεί μέσα από τις πρακτικές των δύο κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων οι οποίες δεν αποτελούν κάτι άλλο από διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Η αυτοδυναμία της ΠΑΣΠ και το 23% της ∆ΑΠ είναι απλά η εκλογική αποτύπωση όλου αυτού. Συγκεκριμένα, οι λογικές ανάθεσης των προβλημάτων σ ‘αυτούς που παρουσιάζονται άλλες φορές ως “φίλοι” και άλλες ως σωτήρες των φοιτητών, οδηγούν τελικά στην αδρανοποίηση του συλλόγου µας. Οι Γενικές Συνελεύσεις που αποτελούν το βασικό µας πολιτικό όργανο πλέον αδυνατούν να χαράξουν πολιτική. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τόσες απόπειρες φέτος δεν ευδοκίμησαν. Το κάψιµο της κάλπης δεν καταφέρνει να λύσει το πρόβλημα, αντιθέτως εμποδίζει το άνοιγμα μιας κουβέντας και απομακρύνει τους φοιτητές απ’ τη συλλογική ζωή μέσα στο πανεπιστήμιο.

Αυτό που πρέπει να κάμουμε λοιπόν, είναι να στήσουμε τις δομές του Φ.Σ. από την αρχή. Πρώτιστο μέληµά µας, να επαναπροσδιορίσουμε τον όρο πολιτικοποίηση. Αν θεωρούμε ότι πολιτική μέσα στο Πανεπιστήµιο είναι ο γηπεδισµός και η εκφυλισμένη- όπως έχει γίνει πλέον- εκλογική διαδικασία κάνουμε λάθος. Η συμμετοχή µας δεν τελειώνει µε τη στήριξη κάποιας πολιτικής συλλογικότητας. Χρειάζεται να πάρουμε τις ζωές µας στα χέρια µας. Να κουβεντιάσουμε πως θέλουμε να λειτουργεί ένας σύλλογος στα μέτρα των φοιτητών και όχι των 40χρονων φοιτητοπατέρων της ΠΑΣΠ και της ∆ΑΠ.

Το έργο αυτό παίζεται χρόνια στην ΑΣΟΕΕ από τις «υπεύθυνες παρατάξεις». Κάθε χρόνο, σχεδόν εθιμοτυπικά, η σχολή µας μετατρέπεται σε «ρινγκ» τουλάχιστον µία φορά το χρόνο, συνήθως μετά τις εκλογές. Τη φετινή χρονιά έγινε κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας και αυτό καθιστά την κατάσταση πιο τραγική, αλλά και την ανάγκη για ανατροπή του σκηνικού , πιο επιτακτική. Αυτός είναι ο τρόπος τους να συσπειρώσουν τα µέλη τους, ελλείψει ουσιαστικού πολιτικού λόγου και στοχοθεσίας. Αποτελούν γνήσια πολιτικά τέκνα του δικομματισμού, που εφαρμόζουν τις τακτικές των πατέρων τους(πελατειακοί μηχανισµοί, µπραβιλίκια, διαφθορά, λαϊκισµός). Μη ξεχνάμε άλλωστε και τα συγχαρητήρια που απέδωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαµαράς στη ∆ΑΠ, όταν επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΝΝΕ∆ για το εκλογικό τους αποτέλεσμα. Όσο δεν αντιδρούμε είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αθήνα 7-5-2014

Σήμερα 7 Μαΐου 2014 σε όλη την χώρα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές. Την ημέρα που εορτάζεται η δημοκρατία, κάποιοι αποφάσισαν με βιαιότητες να την αμαυρώσουν.

Συγκεκριμένα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ομάδα κουκουλοφόρων  προκάλεσε βίαια επεισόδια τα οποία είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Αποτέλεσμα αυτών των θλιβερών συμβάντων ήταν να διακομιστούν στο νοσοκομείο αρκετοί φοιτητές. Επιπλέον, η εκτροπή της δημοκρατικής διαδικασίας συνεχίστηκε με την αρπαγή και το κάψιμο καλπών, το σκίσιμο παραβάν και των εκλογικών λιστών, καθώς και τον βανδαλισμό του χώρου.

Σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν για τις ζωές των φοιτητών, αλλά συνέχισαν να καταπατούν την εκλογική διαδικασία με πράξεις νοθείας σε αρκετά εκλογικά κέντρα μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Όλες οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις συναίνεσαν με τη σιωπή τους και την παραμονή τους σε αυτή την παρωδία, με μόνο κριτήριο τους κάποια τυχόν αύξηση των εκλογικών τους ποσοστών, αδιαφορώντας για την πραγματική σημασία των φοιτητικών εκλογών.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ, ως η μόνο υπεύθυνη και δημοκρατική δύναμη μέσα στο Πανεπιστήμιο, με  βασικό μέλημά της τους φοιτητές αλλά και τη διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας, αποφάσισε να αποχωρήσει θέλοντας να καταδείξει αυτή τη νοσηρή πραγματικότητα που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιό μας!

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ

Εκλογές Βίας και Τρομοκρατίας στο ΟΠΑ με εντολή Σαμαρά [ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ]

Την Τετάρτη 7 Μάη, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών σε όλη την ελληνική επικράτεια,

η εκλογική διαδικασία στο μεγαλύτερο σύλλογο φοιτητών της χώρας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ήταν ήδη φανερό από το μεσημέρι ότι κάποιοι δεν άντεχαν τη δημοκρατική αποτύπωση του στίγματος της φοιτητικής βούλησης.

Στις 13:40 πραγματοποιήθηκε επέλαση άγνωστων στοιχείων που επιχείρησαν να ακυρώσουν τη διαδικασία, κλέβοντας την κάλπη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την ευκαιρία για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να ακυρώσει συνολικά τις εκλογές, διαπιστώνοντας ότι θα καταγράψει τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία της, τη στιγμή μάλιστα που η αθρόα προσέλευση των φοιτητών προμήνυε μεγάλη αύξηση της συμμετοχής.

Πιο συγκεκριμένα ενώ όλες οι παρατάξεις του Συλλόγου Φοιτητών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής συμφωνούσαν να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία, τα μέλη της ΔΑΠ παρεμπόδισαν επί 2 και πλέον ώρες την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και ακολούθως αποχώρησαν. Ο λόγος της αποχώρησης έγινε εμφανής λίγες ώρες αργότερα (18:50) όταν και πληρωμένοι από την ΟΝΝΕΔ μπράβοι επιτέθηκαν με δολοφονικούς σκοπούς σε φοιτητές του πανεπιστημίου με αποτέλεσμα 3 από αυτους ναδιακομιστούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα (ένας εξ αυτών με 9 ράμματα στο κεφάλι).

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας. Είναι προφανές ότι το ακροδεξιό παρακράτος πουλυμαίνεται το χώρο των πανεπιστημίων, με εντολή Σαμαρά και με εκτελεστή τον ομαδάρχη των μπράβων της νύχτας Ανδρέα Παπαμιμίκο, προσπαθεί να συνθλίψει κάθε εστία αντίστασης στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές. Η καταλυτική συμμετοχή των φοιτητών είναι η μόνη εγγύηση για την οριστική περιθωριοποίηση της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ και του υπόκοσμου που την καθοδηγε

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΑΣ ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 7 ΜΑΙΟΥ

Ως ΡΑΣ δεν είχαμε πότε αυταπάτες για την διαδικασία των φοιτητικών εκλογών στην ΑΣΟΕΕ. Κάθε χρονιά καλούμασταν να δώσουμε τη μάχη των φοιτητικών εκλογών σε μια πραγματικότητα που γίνεται με κάθε άλλο παρά διαφανή και δημοκρατικό τρόπο. Προηγούμενες χρονιές μάλιστα βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με μια ΠΑΣΠ που ήθελε η διαδικασία αυτή να πραγματοποιείται χωρίς λευκά ψηφοδέλτια και παραβάν(!) προκειμένου να εκβιάζει την ψήφο όσων συμμετείχαν στη διαδικασία. Ωστόσο, τα γεγονότα της 7ης Μάη μάλλον ξεπέρασαν κατά πολύ αυτά που η χούντα της ΠΑΣΠ μας είχε συνηθίσει να βλέπουμε. Μετά από την καταστροφή της κάλπης της ΟΔΕ από ομάδες που έχουν δημιουργήσει ακραία περιστατικά βίας σε σχολές κατά την διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς βρεθήκαμε μπροστά σε εκφυλιστικά φαινόμενα που οδηγούν στην διάλυση του Φοιτητικού Συλλόγου. Η ΠΑΣΠ φυσικά παρά το γεγονός της καταστροφής της κάλπης έφερε πίσω την μισό-κατεστραμμένη κάλπη διεκδικώντας να συνεχίσουμε την παρωδία λέγοντας πως δεν έχουν καταστραφεί πολλοί φάκελοι (!). Η ΔΑΠ αποχώρησε παίρνοντας ”σπίτι της” την σφραγίδα της ΚΕΦΕ. Την ίδια στιγμή ηΠΑΣΠ αντί να σταματήσει μια διαδικασία που γινόταν χωρίς σφραγίδα επέλεξε να συνεχίσει με την απουσία μιας παράταξης. Επιστέγασμα του οργίου που διεξαγόταν ήταν η καταστροφή δύο επιπλέον καλπών και η εισβολή ακροδεξιών τραμπούκων στη σχολή όπου επιτέθηκαν σε όλους…

Ως ΡΑΣ θεωρούσαμε πάντα τις εκλογές ως μία ακόμα μάχη που καλούμασταν να δώσουμε μέσα σε ένα πεδίο αντίξοο για τις δυνάμεις του αγώνα, πεδίο εχθρικό για όσους βλέπουν και παλεύουν για πολιτικές εκλογές και όχι εκλογές μηχανισμών. Ποτέ δεν αποτέλεσαν για εμάς αυτοσκοπό ή τη μητέρα όλων των μαχών αλλά τη θεωρούσαμε μια ακόμα έκφραση του φοιτητικού κινήματος. Έκφραση πολιτική, που θα δημιουργεί ερωτήματα αλλά και θα τα απαντάει και όχι έκφραση κάποιου «ευχαριστώ» για σημειώσεις ή για ποτά στο Γκάζι. Ακριβώς σε αυτή τη βάση θεωρούμε φυσικό επόμενο τα συμβάντα της 7ης Μάη αφού οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και τόσο χρόνια έχουν από-πολιτικοποιήσει το σύλλογο και τις διαδικασίες του είναι εκείνοι που χρειάζονται τους κομματικούς τους στρατούς για να κάνουν εκλογές. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που από-μαζικοποιούν τις γενικές συνελεύσεις αποκοιμίζοντας το σύλλογο στη λήθη της ανάθεσης και των πελατειακών σχέσεων. Είναι αυτοί που ευθύνονται για τα γεγονότα της 7ης Μάη, για το ότι ο σύλλογος δεν συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε κανέναν από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και είναι αυτοί που έχουν καταντήσει την ΑΣΟΕΕ τον πιο αντιδημοκρατικό σύλλογο της Ελλάδας, σύλλογο μνημείο βίας και νοθείας. Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την στάση των υπολοίπων δυνάμεων της Αριστεράς και ειδικά τηςΠΚΣ. Η στάση στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορίας για τις εκλογές-παρωδία της ΑΣΟΕΕ και η συστηματική στοχοποίηση των αγωνιστών της ΡΑΣ μπορεί μόνο να διευκολύνει το έργο των καθεστωτικών παρατάξεων.

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά του βαθύ φόβου που διακατέχει τις καθεστωτικές παρατάξεις. Του φόβου για την καθολική αποδοκιμασία τους από τον κόσμο των φοιτητικών συλλόγων. Αποδοκιμασίας της πολιτικής που υπηρετούν μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο, της πολιτικής της μνημονιακής συγκυβέρνησης που μας οδηγεί στην ανεργία και την αναγκαστική μετανάστευση. Άλλωστε η αποστροφή των φοιτητών προς την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ αποτυπώθηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο στο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών των άλλων συλλόγων, πτώση της ΔΑΠκαι διάλυση της ΠΑΣΠ ήταν αυτό που επιφύλασσαν οι φοιτητές στα τσιράκια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ως ΡΑΣ θα σταθούμε απέναντι σε όλους όσοι με την στάση και τις ενέργειες τους οδηγούν στην διάλυση των ιστορικό σύλλογο ”Σωτήρης Πέτρουλας”. Γι’ αυτό και δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα παλέψουμε για την διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών άμεσα. Εκλογών με δημοκρατικό κανονισμό, διαφανή και δημοκρατική διαδικασία που θα επιτρέψει την καθαρή έκφραση της βούλησης των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ. Διαδικασία στην οποία δεν θα επιτρέψουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος. Καλούμε τους φοιτητές όχι μόνο να μαζικοποιήσουν τις διαδικασίες του συλλόγου τους αλλά να δώσουν τέλος στο θίασο του Σαμαρά και τον απόγονων του Παπανδρέου που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Να ενισχύσουν, να στηρ ίξουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια της ΡΑΣ ώστε να μπει τέλος στον εκφυλισμό και την διάλυση του Φοιτητικού Συλλόγου. Να ενισχύσουν την ΡΑΣ γνωρίζοντας πως έτσι στηρίζουν τις δυνάμεις του αγώνα, της ανατροπής και της καταδίκης του μέλλοντος ανεργίας, μετανάστευσης και αυταρχισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Αρθρογράφος

διαδικτυακή κοινότητα φοιτητών ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ