Ρητορικός Όμιλος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει μονοήμερη αναμέτρηση Debate 2014 με τίτλο Pro-Am Edition το Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Μονοήμερη Αναμέτρηση Debate 2014
Pro-Am Edition

Σάββατο 31 Μαΐου 2014
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πατησίων 76)

Ο Ρητορικός Όμιλος του ΟΠΑ, μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο διήμερο πρωτάθλημα που διοργάνωσε τον Δεκέμβριο 2013 και τις διακρίσεις του σε διεθνή πρωταθλήματα, ετοιμάζεται για μια διαφορετική μονοήμερη αναμέτρηση το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πατησίων 76).

Τι είναι το ξεχωριστό αυτή τη φορά; Tι το διαφοροποιεί από αντίστοιχες διοργανώσεις που έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν;

Είναι η πρώτη φορά που η κάθε ομάδα θα αποτελείται από έναν έμπειρο και διακεκριμένο ομιλητή και από έναν νεότερο. Σκοπός είναι να συνδυαστεί η εμπειρία με τον ενθουσιασμό, σε μια αναμέτρηση πιο ενδιαφέρουσα από κάθε άλλη φορά.

Στη Μονοήμερη Αναμέτρηση Debate είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι ομιλητές και κριτές από όλους τους πανεπιστημιακούς ομίλους της χώρας, καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Η διοργάνωση θα περιέχει τέσσερις γύρους και θα κορυφωθεί στον μεγάλο τελικό, το βράδυ του Σαββάτου στις 20:15.

Λίγα λόγια για τον Ρητορικό Όμιλο ΟΠΑ
Ο Ρητορικός Όμιλος ΟΠΑ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003, με στόχο να διαδώσει το άθλημα του debate στην πανεπιστημιακή κοινότητα, φέρνοντας τους φοιτητές σε επαφή με μία από τις πιο εποικοδομητικές δραστηριότητες, μαθαίνοντάς τους να απευθύνονται σε ακροατήριο και να αναπτύσσουν επιχειρήματα. Η διοργάνωση πανελληνίων πρωταθλημάτων επιχειρηματολογίας, η συμμετοχή σε διεθνή πρωταθλήματα, σε δημόσιες συζητήσεις και σε κάθε εποικοδομητική προσπάθεια των νέων ανθρώπων πιστοποιούν την προσπάθεια του Ρητορικού Ομίλου του ΟΠΑ να γίνει ο τεκμηριωμένος λόγος και η επιχειρηματολογία κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Λίγα λόγια για το αγώνισμα του Debate
Το debate αποτελεί μια αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς πάνω σε ένα επίκαιρο αμφιλεγόμενο ζήτημα. Δύο πλευρές καλούνται, μετά από σύντομη προετοιμασία, να υπερασπιστούν τη θέση που τους κληρώθηκε, ανεξαρτήτως της προσωπικής τους άποψης, αναπτύσσοντας επιχειρήματα και αντικρούοντας εκείνα της αντίπαλης πλευράς. Κατόπιν, η κριτική επιτροπή αναδεικνύει ως νικήτρια την ομάδα με τα αρτιότερα επιχειρήματα και τον πιο δομημένο λόγο.

Στα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το debate, εντάσσονται η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, η παρουσίαση σωστά τεκμηριωμένων θέσεων και η ταχύτερη και πιο δομημένη σκέψη. Μέσα από το debate, οι ομιλητές μαθαίνουν να υποστηρίζουν τις απόψεις τους με δομημένο λόγο και στηριζόμενοι σε επιχειρήματα, να είναι ανοιχτοί στις αντίθετες απόψεις, και να ευαισθητοποιούνται γύρω από τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:
https://www.facebook.com/aueb.debating
http://twitter.com/AUEBdebating

Αρθρογράφος

διαδικτυακή κοινότητα φοιτητών ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ