Παραμένει η πτυχιακή εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές

Πιο συγκεκριμένα προτάθηκε στη Βουλή η προσθήκη άρθρου που αφορά την διεξαγωγή διπλής εξεταστικής σε όλα τα μαθήματα, για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές Πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ, για τον Ιούνιο 2015. Η προσθήκη του άρθρου στην τροπολογία έγινε δεκτή και ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη.

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο του 2015, οι φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο».

Με απλά λόγια, όπως αναφέρει το foititikanea.gr, «oι φοιτητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (ΑΕΙ) έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2015 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν από προηγούμενα εξάμηνα, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο”.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε σήμερα 12/5/2015 από τη Βουλή. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 145 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 102 βουλευτές.

Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και οι πανελλαδικές εξετάσεις σε Α και Β Λυκείου,  ο διαχωρισμός πειραματικών και προτύπων σχολίων, η επαναφορά των απολυμένων και διαθέσιμων καθηγητών των ΕΠΑΛ, η αλλαγή στον τρόπο επιλογές των διευθυντών στα σχολεία.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια προωθείται η κατάργηση των συμβουλίων διοίκησης, η επαναφορά της συμμετοχής των φοιτητών στα όργανα διοίκησης ενώ επίσης αντιστοιχίζονται τα ECTS με διδακτικές μονάδες δηλαδή διδακτικές ώρες, κάτι που συνέβαινε άτυπα και μέχρι σήμερα.

Αρθρογράφος

διαδικτυακή κοινότητα φοιτητών ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ