Η Κινηματογραφική Ομάδα ΑΣΟΕΕ μας καλεί
την Παρασκευή 24/4 στις 18:00 στο αμφ.Β
για την προβολή της ταινίας

Constantine

 

11155135_1440788202885667_7114875094690625026_o

Ο John Constantine γεννήθηκε με ένα χάρισμα που είναι ταυτόχρονα και κατάρα: μπορεί να δει πράγματα που οι απλοί άνθρωποι δεν είναι προορισμένοι να παρατηρούν. Πλάσματα από τον Παράδεισο και την Κόλαση, Αγγελοι και Δαίμονες, περνούν τις πύλες και περπατούν στη γη. Ο Constantine βρέθηκε στην Κόλαση και κατέφερε να επιστρέψει πίσω.

Κάνει τα πάντα προσπαθώντας να βρει έναν απώτερο σκοπό στη ζωή του, κάνει “καλές πράξεις” αγωνιζόμενος να του επιτραπεί τελικά η είσοδος στον Παράδεισο. Σε μια άλλη άκρη της πόλης η Isabel Dodson που ήταν κλεισμένη σε ψυχιατρικό ίδρυμα αυτοκτονεί. Η δίδυμη αδελφή της Angela, σκεπτικίστρια ντετέκτιβ, αρνούμενη να πιστέψει πως η Isabel αυτοκτόνησε, θα κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει την αλήθεια, έχοντας στο πλευρό της τον Constantine όμως θα φτάσει σε μέρη που ποτέ δεν είχε υποψιαστεί.

Η ταινία βασίζεται στο comic Hellblazer. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Francis Lawrence που κάνει το πρώτο του βήμα στον κινηματογράφο μετά από επιτυχημένη πορεία στο χώρο των video-clips διάσημων καλλιτεχνών. Ο Lawrence δείχνει ότι κατέχει το «άθλημα», καθώς παρουσιάζει ένα οπτικό υπερθέαμα ειδικών εφέ και καλογυρισμένων σκηνών που ευχαριστεί το μάτι του θεατή.

Το σενάριο είναι πυκνογραμμένο για να καταφέρει να χωρέσει σε δύο ώρες όσο το δυνατόν περισσότερα γεγονότα από το background του ήρωα. Τελικά όμως χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο και δυσνόητο, το φιλμ μπορεί να μπερδέψει. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Keanu Reeves που ομολογουμένως δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την εικόνα που δημιούργησε ως Neo στην τριλογία των Matrix.

Πρωταγωνιστούν ακόμα η Rachel Weisz, ο Shia LaBeouf, ο Djimon Hounsou και η εκπληκτική Tilda Swinton που σε ρόλο έκπληξη κλέβει την παράσταση, δικαιολογώντας την συμμετοχή της σε εμπορική ταινία! Το Constantine παρακολουθείται ευχάριστα και σίγουρα ξεφεύγει από τις πολλές βαρετές και τυποποιημένες περιπέτειες φαντασίας «made-in-Hollywood» των τελευταίων ετών.

Αρθρογράφος

διαδικτυακή κοινότητα φοιτητών ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ