Η Κινηματογραφική ομάδα ΟΠΑ συνεχίζει τις προβολές της. Αυτήν την Παρασκευή 16/1 (17.45, στο αμφιθέατρο Β) προβάλλει την κωμωδία “Πρώτη φορά νονός”, σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέας, μια ταινία του 2007. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Εδώ και το αντίστοιχο event στο fb

Πριν από την έναρξη κάθε ταινίας, παρουσιάζονται τα σχετικά στοιχεία για τον σκηνοθέτη, την ταινία και το είδος που αυτή ανήκει. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, θα ακολουθεί συζήτηση!

Υπόθεση

Μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια, γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, ο 11χρονος Άλεξ πηγαίνει στην Κρήτη να βαφτίσει ένα το μωρό τοπικού κομματάρχη και υποψήφιου βουλευτής. Θα γίνει πρώτη φορά νονός για να αποδείξει σε όλους και κυρίως στον πατέρα του ότι είναι αντάξιος γιος του. Το ξενικό του παρουσιαστικό, η δυσκολία του να μιλήσει ελληνικά, οι ιδιαιτερότητες των Κρητικών, και οι δοκιμασίες που πρέπει να περάσει για να τον αποδεχθούν ως άξιο γιο του αρχηγού. Μια κωμωδία με πολιτικό υπόβαθρο, υπαρξιακές αγώνες και έντονες κωμικοτραγικές καταστάσεις. Τα πρώτα του βήματα στην τέχνη και τα τεχνάσματα της πολιτικής θα τον σημαδέψουν για όλη του τη ζωή.

Αρθρογράφος