Το στέμμα της γης από Θεατρική Ομάδα ΑΣΟΕΕ

“Το στέμμα της γης” 24-26 & 28-31 Μαϊού

ώρα 20:30
στο Θέατρο 3ου Λυκείου Ν.Ιωνίας Δεμιρδεσίου 121 [χάρτης]

Event στο facebook εδώ.
Βlog της παράστασης εδώ.

Μια θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Δημήτρη Καραφωτίου και της Αγγελικής Παναγιώτου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραφωτίου.

“Το στέμμα της γης” είναι μία κοινωνική σάτιρα εποχής που διαδραματίζεται στην Αγγλία του 17ου αιώνα και πραγματεύεται την προσπάθεια των Σκαπανέων να θέσουν τέλος στα δεινά του απολυταρχισμού και να βάλουν τα θεμέλια για ισότητα και κοινωνική δικαιωσύνη. Βασικοί ήρωες είναι ένα ζευγάρι αστέγων οι οποίοι άνηκαν στην αστική τάξη και ξαφνικά βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας της απόφασης της βασίλισσας να απαλλοτριώσει τη γη τους. Οι άστεγοι αποφασίζουν να επαναστατήσουν και να χτυπηθούν ανοιχτά με το παλάτι. Σύμμαχός τους σε αυτό θα είναι ο πρώην υποκόμης της βασίλισσας, ο οποίος έχει εκδιωχθεί από το παλάτι και αποφασίζει να προσεταιρισθεί τους αστέγους προκειμένου να εκδικηθεί τη βασίλισσα και να αναρριχηθεί αυτός στην εξουσία.

Άραγε οι ήρωές μας θα καταφέρουν να σπάσουν τα δεσμά της μοναρχίας ή τελικά θα σπάσουν τα μούτρα τους;

Το στέμμα της γής - Αφίσα

Αρθρογράφος

Η Θεατρική Ομάδα του ΟΠΑ εντάσσεται στη Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου και ανήκει Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου. Οι δραστηριότητες της ομάδας έγκεινται σε θεατρικά εργαστήρια και παραστάσεις. Τα εργαστήρια της ομάδας πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή 20.00-23.00 στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου.