Νέοι συνάδελφοι/ισσες καλωσορίσατε στην ΑΣΟΕΕ. Συγχαρητήρια για όλη σας την προσπάθεια και καλές σπουδές.

Με αυτόν τον οδηγό θέλουμε να απλοποιήσουμε κάποια πραγματάκια που ίσως σας φαίνονται περίπλοκα και να σας δώσουμε συγκεντρωτικά κάποιες πληροφορίες για τη σχολή και τα τμήματα.

Στάδια Εγγραφής

  1. Ηλεκτρονική εγγραφή στην πλατφόρμα του Υπ. Παιδείας με τις αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί.
  2. Εγγραφή στη γραμματεία της σχολής όπως ορίζει η ανακοίνωση της σχολής που θα βρείτε εδώ!
  3. Μερικές μέρες μετά τα στοιχεία σας θα περαστούν στις γραμματείες των τμημάτων και θα μπορείτε μέσω του https://uregister.aueb.gr/ να λάβετε τους κωδικούς σας για τις διαδικτυακές υπηρεσίες του πανεπιστημίου μας.

Γενικές Οδηγίες

Ανακοίνωση της σχολής για τους πρωτοετείς

Σημειώσεις – Απορίες – Ενημερώσεις

Και εδώ πρέπει να σας μιλήσουμε (και) για εμάς. Δυστυχώς θα δείτε στη σχολή πολλούς οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σας “βοηθήσουν” με την εγγραφή σας, με την δήλωση μαθημάτων – συγγραμμάτων σας, να σας δώσουν σημειώσεις κλπ. Η “βοήθεια” αυτή γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους από συγκεκριμένες φοιτητικές παρατάξεις και ούτε την έχετε ανάγκη ούτε πρέπει να τη δεχτείτε. Επίσης, πολλοί πωλούν σημειώσεις έναντι αντίτιμων. Για εμάς οι σημειώσεις, η βοήθεια με την καθημερινότητα στη σχολή δεν είναι ούτε εμπόρευμα, ούτε ψηφοθηρία ούτε ψεύτικη φιλία. Είναι απλά αλληλεγγύη μεταξύ όλων των φοιτητών/τριών της σχολής. Έτσι και εσείς πρέπει να βοηθάτε τους συναδέλφους σας και να δέχεστε την βοήθεια τους. Δεν μας αρέσει ο ανταγωνισμός. Η φιλοσοφία του opanotes.gr που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια είναι ακριβώς η ανάγκη για μια διαδικτυακή κοινότητα των φοιτητών/τριών της ΑΣΟΕΕ και μια πραγματική αλληλοβοήθεια με ανέβασμα σημειώσεων – παλιών θεμάτων στην πλατφόρμα στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι και είναι προφανώς δωρεάν. Θέλουμε πραγματικά να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια δίνοντας σημειώσεις – παλιά θέματα στις εξορμήσεις που θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα και γιατί όχι να συμμετάσχετε και στην διαχειριστική μας ομάδα. Επίσης στο Facebook στην ίδια ακριβώς λογική της αλληλεγγύης και καθημερινής ανιδιοτελούς αλληλοβοήθειας υπάρχουν ομάδες ανά τμήμα ακόμα και ανά έτος. Για τα παιδιά της Πληροφορικής υπάρχει και το forum https://venus.cs.aueb.gr/forum/ που λειτουργεί πολλά χρόνια με σημειώσεις – παλιά θέματα – συζητήσεις. Ενδεικτικά δημοσιεύουμε ομάδες τμημάτων ώστε να γίνετε μέλη:

Πληροφορική

https://www.facebook.com/groups/485682378935116/

https://www.facebook.com/groups/255133811203762/

Οικονομικό

https://www.facebook.com/groups/182059525138813/

ΔΕΟΣ

https://www.facebook.com/groups/107773182623221/

ΔΕΤ

https://www.facebook.com/groups/312302932656072/

ΛΟΧΡΗ

https://www.facebook.com/groups/2475255119167698/

Στατιστική

https://www.facebook.com/groups/140957089317188/

 

*Αν υπάρχει ομάδα που δεν έχουμε δημοσιεύσει και είναι ενεργή ενημερώστε μας να την προσθέσουμε.

Φοιτητικός Σύλλογος

Στον φοιτητικό σύλλογο ΑΣΟΕΕ “Σωτήρης Πέτρουλας” ανήκουν όλοι οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ με την εγγραφή τους στη σχολή. Ο Φ.Σ ΑΣΟΕΕ υπάρχει – δρα για πάνω από 40 χρόνια. Όπως θα δείτε και σταδιακά ο σύλλογος (δηλαδή οι φοιτητές/τριες της ΑΣΟΕΕ) έχει τη δυνατότητα να συζητά σε γενικές και τμηματικές συνελεύσεις, να παίρνει αποφάσεις, να προχωρά σε δράσεις και να διοργανώνει φοιτητικές εκλογές από τις οποίες προκύπτει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Στον Φ.Σ συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές της σχολής – φοιτητικές παρατάξεις – σχήματα – συλλογικότητες.

 

Πιστεύουμε με αυτό μας το κείμενο να ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα και να σας βοηθήσαμε σε κάποιες πρώτες απορίες σας. Για οποιοδήποτε θέμα μη διστάσετε να ρωτήσετε στη σελίδα μας στο Facebook όχι όμως με προσωπικό μήνυμα, αλλά με post ή σχόλιο ώστε να είναι δημόσιο και να μπορούν να απαντήσουν – βοηθήσουν – βοηθηθούν και άλλοι συνάδελφοι.

Καλές σπουδές με αλληλεγγύη και όχι ανταγωνισμό !

Αρθρογράφος

External Auditor FTW